j0m f0llow byna:

Wednesday

'law' pnye hal...!!! (^_^)

***Title kt atas 2pn kte dh blh bc n tau pe yg ptt kte ikut..t0l x?? 0f c0z la patut mematuhi undang-undang tapi bkn sume yg blh ik0t. Lau sume leh ik0t,xde plak berlaku kemalangan o papelah yg sewaktu ngn nya..( tp sume 2 berlaku disebabkan dh tertulis cm2kn..xleh nk slhkn dia gak) Mungkin hanya 1 dlm 1000!!! Setuju x???? <----| Hmm,sesetengah 0rang xnk ngaku salah even dh jelas 'menampakkan' kesalahannya n ade jgk sesetangah 'manusia' yang xbersalah, dikatakan bersalah 'bulat-bulat' tapi......ade jgk sesetangah n kebanyakan 'manusia' yang 'berkuasa' & 'berpangkat' menggunakan 'kepangkatan' n 'kekuasaannya' untuk kepentingan dirinya sendiri!!! 
( tapi bukansume ye..jgn lak ade yg terasa)!!

***Cakap pasal LAW...mmg best lau 'betul' menyebelahi kite tapi k0t dh mmg jelas dh nampak kite pnye 'keb0dohan', xde guna jugak mempertahankan diri sendiri!!!;) Wt malu jek.. kU nk bertanya ckit la..Ckit je..Npe ye ada sesetengah yang 'berkuasa' time 2, die blh je ckp sesuka ati die?? Mmg xsalah nk ckp mnde bt0lkn..atleast,ape yang d0rg/dia ckp 2 'wajib' la dia ik0t sama!! 4 example: Time kite d tgur ble drive dalam kdaan 'tergesa-gesa' n nk2 time 2 kte nga amek JPJ test, 2pn d kira salah jgk ke?? Mean 'tergesa-gesa': kite mmg dh nmpk knderaan len jauh lagi ngn keta yg kite drve 2 tapi d mata d0rg/dia,tidakkkkkkkk!!!! Cne 2?? Lau sl0w sgtpn slh n cpt sgt pn slh!!! s0,mn perfectnya di mata d0rg/dia??? pening2


***C0nclusion: Xkan disebabkan 'kuasa' yg d0rg/dia ada, sng2 jek dia nk ckp g2.. (tapi....yang peliknya,time d0rg/dia drve....kte 'teramat' dekat ngn d0rg/dia,blh plak 'xdikira' salah..) REASON: "sebab saya dh ada lesen n dh lepas dr sume 2"!!! bt0l ke cm 2??? hmm...
***2la kan...susah nk phm ati n pasaan 0rg nih..ape yg dibuat,hanya dianggap salah kerana 1 perkara yg remeh!!! :( 

***kU punye 'intr0' begitu panjang sekali yerrr...huhu..yeke intr0? intr0pn ade coclusi0n gak yer..lalala.. Ade lg perkara len yg kU nk k0ngsi n ctekU ini lebih kurg gak yang kt atas 2.. DIPENDEKKAN: Semalam g AMN nk wt jpj test n adalah s0rg Peg atasan nih..(kateg0ri org lama)..kU terkena lak ngn die.. Nmpk cm ok tapi K0..huhu..mybe mata dia ngn mata kU xsama jelas (rabun k0t..hukhuk)..Drve je jp, pastu die ckp kU tergesa2 sebab ade kenderaan len yg laju menghampiri kami..c0nclusi0n yg dia bg padakU:------>failed (kt jalanraya sahaja)!!!! arghhh...

***xsmpt nk amek pic cne kdaan kt sne smlm sbb dh gabra..

2 komen peminatku:

byna said...

xpatut lssg diperlakukan cm 2..yg sakit ati ble die ckp 'org2 mcm awak ni la yg membawa kepada berlakunya kemalangan'!!! kal0 dh tertulis akn berlaku pape, nk slhkn org 2 pn xgne beb..mmg takdir yg dh ditentukan olehNYA!!!

.:. Maa .:. said...

sabar n pasrah je laaa... terima hakikat 1st test xlps... ada la tu yg xkena... ;/

---sila tinggalkan url anda---

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


CoolChaser.com Layout by CoolChaser
CoolChaser