j0m f0llow byna:

Monday

Tentang Kehidupan -.-

Assalamualaikum uOlls...

(n3 ni sedikit mengusik hati & serius) eh,serius? hahaha. sengal jek haku ni! #gurau2 ja#kisah benar#dipetik dari seseorang#jam 12.10pm#31Jan13#

Kehidupan seseOrang kadangkala bahagia, kadangkala sedey tapi itulah hakikatnya tentang kehidupan manusia. Xde sape yg mampu mengubah hati seseOrang. Walaupun sejauh mana kita mahukan dia berubah, jika hatinya berubah kerana terpaksa,akhirnya nanti dia akn kembali ke perangai lamanya!!!

Kehidupan xseindah yang disangka, tidak seteruk yang diungkap tetapi ia adalah kenyataan. Hanya yang mengerti akan tahu semuanya. Jika aku tanya kOrgpun, pasti ada antara kOrg yg penah alami ape yg aku alamikan. Cinta? Pernah xkOrg kecewa kerananya? Tipulah kalO xpenah rase semua ini kan. Ye..tiada manusia yang sempurna kecuali DIA. Cuma kita perlu menerima seseOrang itu dengan seadanya, barulah kesempurnaan itu wujud! 

Susahkan bila kita disakiti Oleh orang yang kita sayang?! Kita xbOley nk paksa seseOrang itu untuk sayang kita, cinta kita dan kasihi kita.  InsyaAllah bila kita ikhlas, kita akn dapat yang lebih baik lagi dari kesakitan yang kita dapat sekarang. Allah itu Maha Mengetahui. Jika dia bukan milik kita, usaha macamanapun dia tetap xakan jadik milik kita!!! Tuhan dah menjanjikan yang terbaik untuk kita. Cuma dugaan setiap insan adalah berbeza.

Perhubungan yang terjalin adalah proses untuk mengenali pasangan itu antara satu sama lain. Dalam prOses tersebut, mereka akan lebih kenal hati budi masing-masing dan dalam proses tersebut juga mungkin akan terjadinya pergaduhan, kebosanan, kesakitan dan macam-macam lagi. Dengan itu, kita mestilah berusaha untuk menjernihkan kembali. Ingat, hari-hari yang kita lalui xselalu indah.


okbai!


0 komen peminatku:

---sila tinggalkan url anda---

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


CoolChaser.com Layout by CoolChaser
CoolChaser