j0m f0llow byna:

Thursday

Susah Sangat Ke Nak Maafkan Orang???

Entry kali ni cm siyes je kn??  Tapi bet0l ke ssh nk maafkan org?? Ase puas ati bile dpt mrh n maki hamun org? Dapat duit ea? kaya ke? )r sekadar nk tunjukkan eg0 je?? byk s0klan 2.. Yg mn 1 bt0l? Semestinye sume xkn terjawab n temui jawapankn??!!
*** Dalam hidup ni, ada 2 perkara yang 'k0mpem' sume org tau n penah alaminnya: KEBAIKAN & KEBURUKAN...

*** 2 perkara tersebut terlalu mudah untuk difahami pd sume golongan tetapi tidak semudah n sesenang yg dicakap (untuk mengimbanginya). Aku gak xblh mengatakan bahawa aku selalu menempatkan “kebaikan” diatas segala “keburukan” tersebut.

*** Tapi npe orang salu nampak keburukan berbanding kebaikan yg kita lakukan?? Begitu pelik tapi yg pelik 2 adalah benar.. Bukan nk pape balasan tapi try la t0k mengerti erti kedua-duanya. Xde manusia yg perfect di atas muka bumi ni. So, sifat memaafkan lebih baik dari berdendam. 

*** Dulu akupn s0rg yg ssh nk mtk maaf, bahkn nk maafkan org tapi aku try utk belajar kepada kebaikan n Alhamdulillah aku slow2 berjaya n sng utk memaafkn ss0rg tapi ada batasnye tau!!! Dari kebaikan yg kte lakukan, terlalu sng ss0rg 2 'menyalahgunakan'. (mentang2 la kite ni sng nk mfkn die, suka suki je die nk wt apepn??? no way..)

p/s: sbnrnye byna sakit ati kt ss0rg sbb ssh sgt nk mf kn org. Padahal bkn ssh sgt. Orang mtk maaf, terima jela. huh.

haaa...cm 2la..saling memaafkan..hik

       MINTAK MAAF UBAT YG PALING MUJARAB JIKA KITE IKHLAS SEMASA    
       MEMINTA MAAF 2!!!;)

10 komen peminatku:

aSmiDar said...

Kita pon payah gak nak maafkan org kenkadanh kan??hiksss

byna said...

2la...terlalu pyh..hahaha..ngaku je kn..:p

Elin said...

sabar...sabar adik manisss...hehe

byna said...

hukhuk..adk manis ni salu je saba..:p

HonEyBuNNy said...

ya betul tu...jika kita maafkan org...ati kita sbnrnya akan lebih tenang..ila pn dlu sukr nk maafkn org..huuh

byna said...

hmm..bt0lkn..ss2 lbh bermkne jika kte mf kn ss0rg tapi kne bertempat la. t 0rg slh gnekn?!;)

intankuterpilih said...

biasalah byna...manusia ni macam2 ragam...sabar jerlaa..

byna said...

a'ah..ssh kn nk phm org..saba jela..

cik yayah said...

btul3. kn trima kkurangan org jugak kn? sling mnerima. :)

byna said...

bt0l 2 cik yayah..lbh baik mnerima dr mncri slh msg2..

---sila tinggalkan url anda---

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


CoolChaser.com Layout by CoolChaser
CoolChaser